16 Вересня, 2018 - Admin

Вахта пам’яті

Діти війни… Сирітські долі…

І кров, і смерть…Гірка сльоза…

Їм скуштувати довелось горя,

Дитинство вкрала в них війна.

14 вересня 1943 року для кожного нововодолажчанина є світлою та священною датою. 75 років тому селище Нова Водолага остаточно було звільнене від німецьких військ. Роки все далі відокремлюють нас від минулих страшних подій, але пам’ять про тих, хто віддав  своє  життя за свободу рідної землі, живе в серцях.

Діти на війні… Можливо, це найстрашніша сторінка Другої світової… Маленькі, вони залишили своє дитинство там, де закінчилося мирне життя. В чисті, світлі душі увійшла війна. Більшість із них навічно залишилися дітьми, віддавши своє життя за те, щоб на нашій землі панував мир.

У рамках  Вахти пам’яті, що триває в нашому закладі,   учні  5-го та 7-го  класів   16 вересня  привітали квітами та солодощами дитину війни Божедай Софію Єгорівну. Зі сльозами на очах жінка розповіла про тяжкі воєнні роки нашого краю, насильницьке вивезення людей у фашистське рабство, напівголодне існування, страх перед загибеллю та тверду віру у неминучу перемогу.

Також  учні вшанували   пам’ять полеглих воїнів у Другій світовій війні хвилиною мовчання біля пам’ятника «Пушка ЗІС-3», встановленої на честь визволителів Харківського району.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *