10 Травня, 2018 - Admin

Вахта пам’яті

Ми – не діти війни,

Ми дітьми її тьми не були,

Ми у мирі, у щасті, у тиші зросли,

Але пам’ять про те, що творила пекельна війна,

В дні травневі щорічно в душі ожива.

З кожним днем усе далі від нас священна дата – День Великої Перемоги над нацизмом у Європі. 73 роки ми відзначаємо це свято як символ радості і скорботи, пам’яті і безсмертя воїнів, які в ім’я життя і майбутнього власною кров’ю захищали кожний клаптик нашої рідної землі. Молоде покоління 21 століття не повинно забувати про тих українців, які віддали своє життя за наше щасливе майбутнє, не забувати, якою ціною здобуто Перемогу.

7 травня учні 1-4-х класів, зустрілися з «дитиною війни» Григошиною Вірою Павлівною. Жінка поділилася спогадами про свої нелегкі дитячі роки, що припали на час окупації фашистами  Нововодолажчини.   А також розповіла про рідних, чиє життя забрала війна, хто поліг у кривавому бою, хто після Перемоги помер від ран, хто не дожив свого віку, не долюбив, так і не побачив своїх ненароджених дітей і про тих, хто вижив та повернувся з війни, але не відпочивав, а продовжував відбудовувати зруйновані міста та села. Протягом зустрічі учні, затамувавши подих, слухали про ті часи, вболіваючи всім серцем за наш народ, за тих людей, які є еталоном та прикладом служіння ідеалам свободи, справедливості та добра.

10 травня було покладено квіти до пам’ятника Невідомому солдату. Перемога над нацизмом в Європі – це свято всього українського народу. Ми віримо, що ніколи не щезне з пам’яті людської, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Тільки пам’ятаючи минуле, шануючи пам’ять героїв, можна побудувати майбутнє.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *