27 Вересня, 2018 - Admin

Біля Вічного вогню

Пам’ять, людська пам’ять, сурова пам’ять людей. До неї ми не можемо нічого добавити, окрім сивини ветеранів та постарілих обличь учасників великих боїв за волю, щастя і розквіт рідного краю в роки Другої світової війни. Пам’ять про незламний подвиг наших людей в ті далекі часи розповідають пам’ятники, монументи невідомим і відомим солдатам, братські могили та Стелли, де золотими літерами викарбувані імена героїв, які захищали нашу землю в години лихоліття.

«Біля Вічного вогню» –  така символічна назва нашої екскурсії  по м. Харкову. Її здійснили учні 5-9-х класів. Екскурсовод змістовно, цікаво, з наведенням історичних фактів розповідав школярам  про трагедії, які трапилися у м. Харкові та його передмісті в роки окупації. Учасники екскурсії відвідали Меморіал жертв тоталітаризму (меморіальний комплекс польським офіцерам у м. Харкові). З тремтінням у душі пройшлися алеєю Слави, яка веде до Меморіалу Слави, низько схилили голови у хвилинні мовчання біля Вічного вогню.

Під час екскурсії здійснили цікаву подорож вулицями міста, побували на виставці військової техніки  (площа Конституції), почули імена та прізвища людей, які прославили рідне місто: Леонід Биков, Людмила Гурченко, сім’я  Гризодубових і т.д.

Друга світова війна залишила на обличчі нашого міста та області незліченну кількість шрамів, без перебільшення пройшлася по долі кожного з нас. Ми повинні пам’ятати всі страшні сторінки нашої історії; не забувати героїв і шанувати їх пам’ять; вчитися в історії, щоб не повторювати одних і тих же помилок.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *