16 Лютого, 2017 - Admin

Акція “Годівничка-2017”

Щороку учні 4-го класу  приймають активну участь у природоохоронній акції «Годівничка», яка запроваджена Всеукраїнським товариством охорони птахів. Основною метою акції є привернути увагу учнівської молоді до життя зимуючих пернатих і необхідності їх підгодівлі у складний для них час.

Зима – найскладніший період у житті птахів. Не так холод, як голод дуже дошкуляє тим, що залишилися зимувати. Тож саме вони потребують найбільшої допомоги. Справжнім подарунком для пернатих стали наші годівнички. Адже підгодовування сприяє збереженню чисельності видів. Сильні снігопади та ожеледиця цієї зими залишила птахів без корму. Тому основним джерелом харчування для птахів лишаються годівнички біля домівок та школи.

Корм у годівничку потрібно підкладати щодня.

Несмажене насіння соняшника та гарбуза полюбляють синиці. Просо та пшоно їдять синиці й горобці, крихти сухого білого хліба – чудовий корм для всіх зимуючих птахів, а крихти чорного хліба шкідливі. Насіння кінського щавлю їдять снігурі. Ще вони полюбляють ягоди калини та горобини. Сире м’ясо і сало приваблює синиць, а варена вівсяна крупа – майже всіх.

Узимку дрібні птахи щодня мають з’їдати біля чверті їх власної ваги для того, щоб вижити. Від так вони значною мірою залежать від їжі наданої людиною.

Підгодовування птахів дає можливість спостерігати за ними. Спостерігати за птахами в годівниці дуже цікаво. Серед птахів, що відвідують годівнички налічується десь до десяти видів. Крім горобців та голубів, що з’являються численними зграями, найчастіше прилітають синиці, дятли, снігурі.

Якщо кожен із вас у зимовий час допоможе птахам – зробить годівничку, насипле небагато зерна, хлібних крихт, то цим допоможе їм перезимувати і пережити несприятливі умови.

Давайте турбуватися про птахів наших менших.

Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *